Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placki ogórkowe z dobrze wyczuwalnym czosnkiem, chili i kurkumą. Użyłam głównie mąki ryżowej i smażyłam na suchej patelni. Podałam z jogurtem naturalnym.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 777
Dziś do pracy.
Odsłon: 250
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 171
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 777
Dziś do pracy.
Odsłon: 250
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 171
Składniki
Ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki delikatnie posypujemy solą i gdy puszczą zbyt dużo soku trochę odlewamy. Dodajemy przyprawy, jajko, startą cebulę i czosnek, mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę, ciasto nie powinno być zbyt gęste. Dobrze jest na próbę usmażyć jeden placek. Smażymy na suchej patelni do przyrumienienia.