Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placki ogórkowe z dobrze wyczuwalnym czosnkiem, chili i kurkumą. Użyłam głównie mąki ryżowej i smażyłam na suchej patelni. Podałam z jogurtem naturalnym.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1065
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1065
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Składniki
Ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki delikatnie posypujemy solą i gdy puszczą zbyt dużo soku trochę odlewamy. Dodajemy przyprawy, jajko, startą cebulę i czosnek, mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę, ciasto nie powinno być zbyt gęste. Dobrze jest na próbę usmażyć jeden placek. Smażymy na suchej patelni do przyrumienienia.