Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne placuszki z kalarepy i młodych listków botwinki z czerwonymi łodyżkami. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej giną ze stołu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16217
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4971
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16217
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4971
Składniki
Kalarepę obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Sok który puści odlewamy. Wypłukaną botwinkę lekko siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Podsmażoną botwinkę dodajemy do odciśniętej kalarepy. Dodajemy resztę składników, mieszamy i przyprawiamy.
Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z kiełkami.