Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne placuszki z kalarepy i młodych listków botwinki z czerwonymi łodyżkami. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej giną ze stołu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Składniki
Kalarepę obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Sok który puści odlewamy. Wypłukaną botwinkę lekko siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Podsmażoną botwinkę dodajemy do odciśniętej kalarepy. Dodajemy resztę składników, mieszamy i przyprawiamy.
Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z kiełkami.