Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne placuszki z kalarepy i młodych listków botwinki z czerwonymi łodyżkami. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej giną ze stołu.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2502
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1890
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1641
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1581
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2502
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1890
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1641
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1581
Składniki
Kalarepę obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Sok który puści odlewamy. Wypłukaną botwinkę lekko siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Podsmażoną botwinkę dodajemy do odciśniętej kalarepy. Dodajemy resztę składników, mieszamy i przyprawiamy.
Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z kiełkami.