Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne śniadanie na słodko. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 788
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 788
Składniki
W misce dokładnie wymieszać trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem. Dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia oraz sól i zmiksować na gładką masę. Banany obrać, zostawić pół banana i pokroić go w plasterki, resztę zgnieść widelcem i dodać do masy. Zmiksować całość. Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru. Gotowe placuszki polać miodem i posypać plasterkami bananów.