Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne śniadanie na słodko. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 316
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 316
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Składniki
W misce dokładnie wymieszać trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem. Dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia oraz sól i zmiksować na gładką masę. Banany obrać, zostawić pół banana i pokroić go w plasterki, resztę zgnieść widelcem i dodać do masy. Zmiksować całość. Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru. Gotowe placuszki polać miodem i posypać plasterkami bananów.