Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są bardzo delikatne. Rozpływają się w ustach. Nawet mniej wprawna gospodyni poradzi sobie z ich zrobieniem.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 413
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 413
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem. Dodać jogurt i dobrze pomieszać. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na patelni na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z konfiturą żurawinową. Smacznego