Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są bardzo delikatne. Rozpływają się w ustach. Nawet mniej wprawna gospodyni poradzi sobie z ich zrobieniem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5603
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1092
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12177
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5603
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1092
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12177
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem. Dodać jogurt i dobrze pomieszać. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na patelni na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z konfiturą żurawinową. Smacznego