Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są bardzo delikatne. Rozpływają się w ustach. Nawet mniej wprawna gospodyni poradzi sobie z ich zrobieniem.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 222
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 41
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17477
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 222
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 41
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17477
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem. Dodać jogurt i dobrze pomieszać. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na patelni na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z konfiturą żurawinową. Smacznego