Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są bardzo delikatne. Rozpływają się w ustach. Nawet mniej wprawna gospodyni poradzi sobie z ich zrobieniem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 360
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1437
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 360
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1437
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem. Dodać jogurt i dobrze pomieszać. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na patelni na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z konfiturą żurawinową. Smacznego