Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne placuszki urozmaiciłam dodając startą drobno marchew, szczypiorek i parmezan.
tarka
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2001
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 116
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 88
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 79
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2001
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 116
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 88
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 79
Składniki
Na tarce o grubym oczku ścieramy cukinie. Marchewkę ścieramy na drobnym oczku. Szczypiorek kroimy. Odciskamy cukinię z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy kaszkę, mąkę, marchew, szczypiorek, parmezan, jajka, pieprz i sól. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką formujemy placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z jogurtem lub śmietaną i posypane natką pietruszki.