Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne placuszki urozmaiciłam dodając startą drobno marchew, szczypiorek i parmezan.
tarka
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5042
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14316
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3300
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1139
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5042
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14316
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3300
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1139
Składniki
Na tarce o grubym oczku ścieramy cukinie. Marchewkę ścieramy na drobnym oczku. Szczypiorek kroimy. Odciskamy cukinię z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy kaszkę, mąkę, marchew, szczypiorek, parmezan, jajka, pieprz i sól. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką formujemy placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z jogurtem lub śmietaną i posypane natką pietruszki.