Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne placuszki urozmaiciłam dodając startą drobno marchew, szczypiorek i parmezan.
tarka
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16816
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 589
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16816
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 589
Składniki
Na tarce o grubym oczku ścieramy cukinie. Marchewkę ścieramy na drobnym oczku. Szczypiorek kroimy. Odciskamy cukinię z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy kaszkę, mąkę, marchew, szczypiorek, parmezan, jajka, pieprz i sól. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką formujemy placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z jogurtem lub śmietaną i posypane natką pietruszki.