Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli myślałeś, że jajecznica należy do dań, które nie mogą niczym zaskoczyć, byłeś w błędzie. Kaszubska prażnica na bretlingach jest tego najlepszym przykładem. Bretlingi, czyli inaczej szprotki, wręcz doskonale komponują się z jajkami. Aby go nieco urozmaicić, możesz dodać do nich również świeży koperek. Jesteśmy pewni, że jajecznica w kaszubskiej wersji nie raz będzie gościć na waszym stole.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5794
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9607
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 280
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5794
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9607
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 280
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło.
Dodaj cebulę i podsmażaj przez kilka minut, aby cebula się zeszkliła.
Jajka wbij do miski. Dodaj do nich sól, pieprz oraz posiekany koperek.
Gdy cebula będzie lekko zrumieniona, dodaj do niej bretlingi pokrojone na mniejsze kawałki.
Po około 30 sekundach wlej na patelnię jajka. Całość mieszaj energicznie aż osiągniesz ulubiony poziom ścięcia jajecznicy.
Prażnicę na bretlingach podawaj natychmiast, najlepiej z chlebem na zakwasie oraz swojskim masłem.