Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem wyśmienite pszenne bułeczki wprost z "domowej piekarni"
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać wodę, drożdże, sól oraz cukier.
W między czasie rozpuścić masło i delikatnie przestudzić, gdy masło będzie już letnie dodać je do mąki oraz reszty składników. Na sam koniec wybić jajko.
Ciasto wyrobić na gładką, delikatną masę. Na początku wyrabiania jest ono dość luźne ale później fajnie się łączy. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę.
W między czasie przygotować blaszkę, należy ją wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie oprószyć mąką.
Gdy nasze ciasto podwoi swoją objętość dzielimy je na 8 części i formujemy okrągłe bułeczki. Każdą z bułek obtaczamy w mące i układamy na blaszce do podwojenia swojej objętości (na jakieś 40 minut).
Przed samym włożeniem bułek do piekarnika za pomocą tępej strony noża robimy na bułeczkach przedziałki.
Gotowe bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy je przez 20 minut. Studzimy.
Smacznego ;)
Bardzo lubię jak w domu pachnie świeżym pieczywem. Chyba każdy lubi ten zapac...
Odsłon: 1661
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 423
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 972
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 198
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 178
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 423
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 972
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 198
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 178
Składniki
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać wodę, drożdże, sól oraz cukier.
W między czasie rozpuścić masło i delikatnie przestudzić, gdy masło będzie już letnie dodać je do mąki oraz reszty składników. Na sam koniec wybić jajko.
Ciasto wyrobić na gładką, delikatną masę. Na początku wyrabiania jest ono dość luźne ale później fajnie się łączy. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę.
W między czasie przygotować blaszkę, należy ją wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie oprószyć mąką.
Gdy nasze ciasto podwoi swoją objętość dzielimy je na 8 części i formujemy okrągłe bułeczki. Każdą z bułek obtaczamy w mące i układamy na blaszce do podwojenia swojej objętości (na jakieś 40 minut).
Przed samym włożeniem bułek do piekarnika za pomocą tępej strony noża robimy na bułeczkach przedziałki.
Gotowe bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy je przez 20 minut. Studzimy. Smacznego ;)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica na parze
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Śniadania
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Śniadania
Grillowany czosnek
Jajecznica na parze
Jajecznica to idealna propozycja na każde śniadanie. To potrawa lubiana przez...
Odsłon: 117
Kanapki z awokado i truskawkami
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 113