Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance to propozycja na sycące , pożywne i smaczne śniadanie lub podwieczorek. Racuchy proste w przygotowaniu i tanie. Polecam
naczynie na ciasto, trzepaczka kuchenna, patelnia, łyżka, szklanka,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1372
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1036
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1372
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1036
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Składniki
Maślankę wlać do miski, dodać jajko i dokładnie wymieszać do połączenia. Następnie przesiać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, dodać soli do smaku, cukier i cukier waniliowy. Całość wymieszać na jednolite ciasto, odłożyć na 10 minut by ciasto odpoczęło. Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju i nakładać porcje masy. Smażyć racuchy na złoty, rumiany kolor z każdej strony. Po usmażeniu racuchy oprószyć cukrem pudrem. Podawać według uznania ze śmietaną czy jogurtem naturalnym albo z dżemem i śmietaną lub tylko oprószone cukrem pudrem. Są puszyste i nie za słodkie więc jakby je nie podać smakują wyśmienicie. Polecam
Racuchy gotowe do podania.
Przygotowane ciasto na racuchy.
Racuchy podane z dżemem i śmietaną. Smacznego