Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance to propozycja na sycące , pożywne i smaczne śniadanie lub podwieczorek. Racuchy proste w przygotowaniu i tanie. Polecam
naczynie na ciasto, trzepaczka kuchenna, patelnia, łyżka, szklanka,
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18248
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2597
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 231
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 335
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5485
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18248
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2597
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 231
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 335
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5485
Składniki
Maślankę wlać do miski, dodać jajko i dokładnie wymieszać do połączenia. Następnie przesiać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, dodać soli do smaku, cukier i cukier waniliowy. Całość wymieszać na jednolite ciasto, odłożyć na 10 minut by ciasto odpoczęło. Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju i nakładać porcje masy. Smażyć racuchy na złoty, rumiany kolor z każdej strony. Po usmażeniu racuchy oprószyć cukrem pudrem. Podawać według uznania ze śmietaną czy jogurtem naturalnym albo z dżemem i śmietaną lub tylko oprószone cukrem pudrem. Są puszyste i nie za słodkie więc jakby je nie podać smakują wyśmienicie. Polecam
Racuchy gotowe do podania.
Przygotowane ciasto na racuchy.
Racuchy podane z dżemem i śmietaną. Smacznego