Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja mama nie lubi golonki, ale o dziwo tą zjadła :)
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1491
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1491
Składniki
Golonkę umyć i usunąć kość. Piwo zagrzać ale nie zagotować ze wszystkimi przyprawami, wystudzić. Golonkę przełożyć do piwa i odstawić na 3-4 dni. Następnie golonkę włożyć do szynkowaru. W garnku na dnie położyć ściereczkę, na której umieścić szynkowar, nalać wody i gotować 2,5 godziny w 80 stopniach. Szynkowar wystudzić, włożyć do lodówki najlepiej na noc, następnie gotową golonkę wyciągnąć z szynkowaru i można wcinać :) Smacznego