Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziołowe masełka własnej produkcji pokochałam od pierwszej kromki :) Pomysł zaczerpnęłam znów od Agnieszki Maciąg ale kompozycje robię już dowolne. Tym razem masełko czosnkowo-bazyliowe.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Składniki
Bazylię i szczypior drobno siekam. Masło wkładam do miseczki. Dorzucam pokrojone zioła. Przeciskam ząbek czosnku przez praskę i dodaję do masła. Dolewam oliwę i kilka kropel cytryny. Lekko solę.
Teraz widelcem dobrze wszystko zagniatam i mieszam do połączenia się wszystkich składników. Smaruję kromkę dobrego chleba i pałaszuję :)