Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie polecam i gwarantuję, że będziecie bardzo często wracać do tego dania.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1258
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 459
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3426
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1019
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1258
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 459
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3426
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1019
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sodę, mąkę i maślankę, miksujemy składniki. Ciasto na racuchy musi być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodajemy trochę mąki. Wsypujemy cukier i miksujemy jeszcze chwilę.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzane masło klarowane i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone racuchy rozkładamy na talerzu na ręczniku papierowym do odsączenia. Następnie na środek racucha wykładamy serek waniliowy i dekorujemy borówkami. A teraz to już smacznego.