Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie polecam i gwarantuję, że będziecie bardzo często wracać do tego dania.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1611
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1611
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sodę, mąkę i maślankę, miksujemy składniki. Ciasto na racuchy musi być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodajemy trochę mąki. Wsypujemy cukier i miksujemy jeszcze chwilę.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzane masło klarowane i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone racuchy rozkładamy na talerzu na ręczniku papierowym do odsączenia. Następnie na środek racucha wykładamy serek waniliowy i dekorujemy borówkami. A teraz to już smacznego.