Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla małych brzuszków, ale i nie tylko, przepis na przepyszne racuchy z jabłkami, jak u babci. Racuchy są szybkie do zrobienia, więc to będzie idealna propozycja na podwieczorek dla dzieci. U nas takie racuchy gościły często, gdy mój synek był mniejszy, aczkolwiek teraz też często wracamy do tego przepisu, bo wszyscy bardzo lubimy takie racuchy. Racuszki rozpływają się w ustach, jeśli jeszcze takich nie robiłaś dla swoich pociech, to koniecznie musisz nadrobić zaległości.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Do miski wbij jajka, wsyp szczyptę soli i wlej kefir. Całość wymieszaj trzepaczką rózgową, następnie wsyp cukry, przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce, na grubych oczkach, następnie wrzuć do ciasta i ponownie dokładnie wymieszaj. Smaż na średnim ogniu, na oleju z obu stron na rumiano. Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu. 1 szkl. = 250 ml