Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla małych brzuszków, ale i nie tylko, przepis na przepyszne racuchy z jabłkami, jak u babci. Racuchy są szybkie do zrobienia, więc to będzie idealna propozycja na podwieczorek dla dzieci. U nas takie racuchy gościły często, gdy mój synek był mniejszy, aczkolwiek teraz też często wracamy do tego przepisu, bo wszyscy bardzo lubimy takie racuchy. Racuszki rozpływają się w ustach, jeśli jeszcze takich nie robiłaś dla swoich pociech, to koniecznie musisz nadrobić zaległości.
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 443
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 443
Składniki
Do miski wbij jajka, wsyp szczyptę soli i wlej kefir. Całość wymieszaj trzepaczką rózgową, następnie wsyp cukry, przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce, na grubych oczkach, następnie wrzuć do ciasta i ponownie dokładnie wymieszaj. Smaż na średnim ogniu, na oleju z obu stron na rumiano. Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu. 1 szkl. = 250 ml