Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sobota to odpowiedni czas na leniwe, rodzinne śniadanie, to danie dla miłośników cynamonu i bakalii
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
1. jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać ze śmietaną i cukrem, dodać mąkę, sodę, cynamon i bakalie, wymieszać, białka ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z pianą, 2. rozgrzać olej ( ja smażyłam na oleju kokosowym, placuszki mają bardzo delikatny smak ), smażyć na średnim ogniu, podawać z dowolnymi dodatkami lub bez, samcznego