Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sobota to odpowiedni czas na leniwe, rodzinne śniadanie, to danie dla miłośników cynamonu i bakalii
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19354
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19354
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Składniki
1. jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać ze śmietaną i cukrem, dodać mąkę, sodę, cynamon i bakalie, wymieszać, białka ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z pianą, 2. rozgrzać olej ( ja smażyłam na oleju kokosowym, placuszki mają bardzo delikatny smak ), smażyć na średnim ogniu, podawać z dowolnymi dodatkami lub bez, samcznego