Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki dyniowe z kiełbasą

Racuszki dyniowe z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2654 Ocena: 21134

Dodano:

Odsłon: 245

Zdrowe aromatyczne, szybkie w wykonaniu racuszki na dobre śniadanie.

Składniki

  • Dynia 75 dag
  • kiełbasa wiejska 25 dag
  • Jajo kurze 2 szt
  • maka 2/3 szklanki
  • Masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuszki dyniowe z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, usunąć pestki drobno posiekać blenderem. Kiełbasę również drobno posiekać lub zmielić, a żółtka utrzeć z masłem. Połączyć wszystkie składniki, dodać ubitą pianę z białek, posolić do smaku i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron i podawać z dodatkiem sosów np. pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń