Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp cynamonem, wymieszaj.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i cukrem pudrem, dodaj jogurt oraz przesianą mąkę z proszkiem, na koniec dodaj starte jabłko i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce ciasta, smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Możesz posypać cukrem pudrem.