Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 96
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 96
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę białego pieprzu i sól do smaku. Lekko zamieszać. Formę 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Papier posmarować masłem klarowanym. Wylać do formy białka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 8-9 minut. Białko musi się ściąć, ale nie przypalić. Do żółtek dodać mleko, tarty ser, pokrojoną cebulkę ze szczypiorem, świeżo mielony pieprz kolorowy, czosnek granulowany i sól do smaku. Pomieszać. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć żółtka. Najlepiej na małym ogniu. Ścięte białka wyjąć z formy ( przykładając deskę do formy i obrócić ) i zdjąć papier do pieczenia. Na białku rozłożyć usmażone z serem żółtka i zwinąć w rolkę. Lekko docisnąć i pokroić na porcje. Smacznego.