Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 259
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 953
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 259
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 953
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25211
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę białego pieprzu i sól do smaku. Lekko zamieszać. Formę 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Papier posmarować masłem klarowanym. Wylać do formy białka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 8-9 minut. Białko musi się ściąć, ale nie przypalić. Do żółtek dodać mleko, tarty ser, pokrojoną cebulkę ze szczypiorem, świeżo mielony pieprz kolorowy, czosnek granulowany i sól do smaku. Pomieszać. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć żółtka. Najlepiej na małym ogniu. Ścięte białka wyjąć z formy ( przykładając deskę do formy i obrócić ) i zdjąć papier do pieczenia. Na białku rozłożyć usmażone z serem żółtka i zwinąć w rolkę. Lekko docisnąć i pokroić na porcje. Smacznego.