Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo śliwkowa. ugotowana na soku jabłkowym.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 477
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 477
Składniki
Płatki, siemię i 1,5 łyżki goji zalewam sokiem jabłkowym i przyprawiam. Dodaję masło. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika i gotuję kilka minut, do momentu uzyskania kleistej, gęstej paćki. Śliwki kroję na drobne kawałki. Skrapiam sokiem z cytryny i mieszam z miodem. Owsiankę przelewam do podgrzanej miski. Nakładam śliwkę, posypuję resztą goji i orzechami.