Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję śniadanie sałatkowe z domieszką kotlecika z piersi kurczaka. Warzywa plus dobre mięso na początek dnia moim zdaniem jest bardzo wskazane, zapraszam.
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1203
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31261
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3729
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4660
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8135
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1203
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31261
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3729
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4660
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8135
Składniki
Na talerz kładziemy rukolę, jako pierwsza warstwa. Nie przesadzamy z ilością bo później będziemy dokładali.
Następnie cykorię kroimy na połowę i na plasterki. Dodajemy na talerz do rukoli.
Pomidorki kroję wzdłuż bo ja tak lubię. Ilość zależy od waszego smaku.
Następnie dodajemy pokrojone oliwki.
A teraz mój specjalny dodatek czyli kurkuma. Użyłem żywej, obrałem i pokroiłem w cienkie plasterki.
Często zdarza się tak, że na obiad robimy kotleciki z piersi kurczaka tak jak schabowe. I na drugi dzień widzimy, że kilka takich kotletów zostało więc proszę zobaczcie jak możemy te kotlety wykorzystać krojąc do sałatki i mamy inną i smaczną potrawę. Więc kroimy kotlecika w paski i dodajemy do sałatki.
Jak już mamy wszystkie składniki to dodajemy teraz ocet balsamiczny polewając całość. Możemy użyć taki ocet również smakowy np. poziomkowy lub jagodowy też pasuje.
I na koniec znowu posypujemy płatkami rukoli, by dodać charakteru potrawie i możemy skropić oliwą z oliwek przed podaniem. A teraz to tylko smacznego.