Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję śniadanie sałatkowe z domieszką kotlecika z piersi kurczaka. Warzywa plus dobre mięso na początek dnia moim zdaniem jest bardzo wskazane, zapraszam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Na talerz kładziemy rukolę, jako pierwsza warstwa. Nie przesadzamy z ilością bo później będziemy dokładali.
Następnie cykorię kroimy na połowę i na plasterki. Dodajemy na talerz do rukoli.
Pomidorki kroję wzdłuż bo ja tak lubię. Ilość zależy od waszego smaku.
Następnie dodajemy pokrojone oliwki.
A teraz mój specjalny dodatek czyli kurkuma. Użyłem żywej, obrałem i pokroiłem w cienkie plasterki.
Często zdarza się tak, że na obiad robimy kotleciki z piersi kurczaka tak jak schabowe. I na drugi dzień widzimy, że kilka takich kotletów zostało więc proszę zobaczcie jak możemy te kotlety wykorzystać krojąc do sałatki i mamy inną i smaczną potrawę. Więc kroimy kotlecika w paski i dodajemy do sałatki.
Jak już mamy wszystkie składniki to dodajemy teraz ocet balsamiczny polewając całość. Możemy użyć taki ocet również smakowy np. poziomkowy lub jagodowy też pasuje.
I na koniec znowu posypujemy płatkami rukoli, by dodać charakteru potrawie i możemy skropić oliwą z oliwek przed podaniem. A teraz to tylko smacznego.