Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki pomysł na danie z grilla z wykorzystaniem cypryjskiego sera halloumi. Ogromnie się cieszę, że go odkryłam, bo jest przepyszny! Ser halloumi powstaje z połączenia mleka krowiego, owczego i koziego, z dodatkiem mięty (lub innych przypraw). Jest lekko słony i świetnie smakuje na ciepło. Polecam spróbować! Do sera dodałam sałatkę z mixu sałat, pomidorków koktajlowych, awokado oraz papryczek peperito, całość skropiona oliwą oraz z usmażonymi na maśle z natką pietruszki boczniakami pociętymi na paseczki. Przepis sprawdzi się idealnie na danie śniadaniowe oraz kolacyjne. Będzie smakowało najlepiej na świeżym powietrzu! :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 332
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4745
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 90
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 115
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 332
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4745
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 90
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 115
Składniki
Ser halloumi wyciągamy z opakowania, odsączamy z zalewy i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Układamy je na kratce grillowej i opiekamy przez 2 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło w towarzystwie sałatki. Smacznego!