Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki pomysł na danie z grilla z wykorzystaniem cypryjskiego sera halloumi. Ogromnie się cieszę, że go odkryłam, bo jest przepyszny! Ser halloumi powstaje z połączenia mleka krowiego, owczego i koziego, z dodatkiem mięty (lub innych przypraw). Jest lekko słony i świetnie smakuje na ciepło. Polecam spróbować! Do sera dodałam sałatkę z mixu sałat, pomidorków koktajlowych, awokado oraz papryczek peperito, całość skropiona oliwą oraz z usmażonymi na maśle z natką pietruszki boczniakami pociętymi na paseczki. Przepis sprawdzi się idealnie na danie śniadaniowe oraz kolacyjne. Będzie smakowało najlepiej na świeżym powietrzu! :)
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2417
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2417
Składniki
Ser halloumi wyciągamy z opakowania, odsączamy z zalewy i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Układamy je na kratce grillowej i opiekamy przez 2 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło w towarzystwie sałatki. Smacznego!