Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki pomysł na danie z grilla z wykorzystaniem cypryjskiego sera halloumi. Ogromnie się cieszę, że go odkryłam, bo jest przepyszny! Ser halloumi powstaje z połączenia mleka krowiego, owczego i koziego, z dodatkiem mięty (lub innych przypraw). Jest lekko słony i świetnie smakuje na ciepło. Polecam spróbować! Do sera dodałam sałatkę z mixu sałat, pomidorków koktajlowych, awokado oraz papryczek peperito, całość skropiona oliwą oraz z usmażonymi na maśle z natką pietruszki boczniakami pociętymi na paseczki. Przepis sprawdzi się idealnie na danie śniadaniowe oraz kolacyjne. Będzie smakowało najlepiej na świeżym powietrzu! :)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 347
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1108
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49489
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1271
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 347
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1108
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49489
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1271
Składniki
Ser halloumi wyciągamy z opakowania, odsączamy z zalewy i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Układamy je na kratce grillowej i opiekamy przez 2 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło w towarzystwie sałatki. Smacznego!