Do góry

Śniadania Przepis na:

Ser po gruzińsku z ogórkami i cebulką

Ser po gruzińsku z ogórkami i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4959

Dodano:

Odsłon: 11155

Bardzo ciekawa i szybka w przygotowaniu przystawka. Będzie także idealna na śniadanie wielkanocne :)

Składniki

  • 400 g tłustego twarogu w kostce
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • Zalewa: 500 ml wody
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli
  • Sos: 150 g majonezu
  • 200 g śmietany 18%
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 4 ząbki czosnku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ser po gruzińsku z ogórkami i cebulką

Przygotowanie

  1. Ser kroimy w plastry grubości ok 1-1,5 cm i układamy na półmiskach (mnie wyszły 3 takie jak na zdjęciu). Składniki zalewy dokładnie mieszamy, zalewamy nią ser i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia ser osączamy z zalewy. Majonez mieszamy dokładnie ze śmietaną, sosem sojowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ser ułożony na półmiskach. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy. Ogórkami, cebulą i natką pietruszki posypujemy ser w sosie i dostawiamy na godzinę do lodówki. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 31 marca 2016 Przepysznie wygląda <3 Super, że zamiast kolendry pojawiła się natka <3

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń