Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka ze skyra i kawy, wzorowana włoskim deserem Tiramisu
sitko o małych oczkach, szklanka, miseczka lub inne szklane naczynie, opcjonalnie mikser
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Zalej płatki świeżo zaparzoną mocną kawą i odstaw do czasu aż zmiękną. Opcjonalnie możesz dodać amaretto, jeśli lubisz śniadania z twistem i nie musisz iść do pracy ;) Ważne, żeby papka nie była zbyt wodnista.
Skyr posłódź erytrytolem lub ksylitolem (oczywiście możesz też cukrem) i wymieszaj.
Na dnie naczynia (np. szklanki) ułóż kolejno warstwy skyra i papki z płatków i kawy, tak aby ostatnia warstwa była skyrowa.
Posyp kakao przesianym przez sitko o drobnych oczkach.
Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.