Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie tradycyjny przepis, z nieznacznymi modyfikacjami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
Śledzie zalać wodą, moczyć przez ok. 12 godzin. Jajka ugotować na twardo, podzielić na połówki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie z oliwek, wystudzić. Ogórki podzielić na ćwiartki. Na talerze nakładać po łyżce sałatki jarzynowej (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-salatka-jarzynowa-z-labadkiem,103745.htm, z tym, że do śledzi po japońsku robię sałatkę bez jajek). Na sałatce układać jeden lub dwa płaty śledzia, w środek włożyć połówkę jajka, posypać go mieloną papryką. Dodatkowo do każdej porcji nałożyć ćwiartki ogórka konserwowego i trochę zeszklonej cebulki.
Smacznego.