Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie tradycyjny przepis, z nieznacznymi modyfikacjami.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3159
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 190
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6672
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3159
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 190
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6672
Składniki
Śledzie zalać wodą, moczyć przez ok. 12 godzin. Jajka ugotować na twardo, podzielić na połówki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie z oliwek, wystudzić. Ogórki podzielić na ćwiartki. Na talerze nakładać po łyżce sałatki jarzynowej (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-salatka-jarzynowa-z-labadkiem,103745.htm, z tym, że do śledzi po japońsku robię sałatkę bez jajek). Na sałatce układać jeden lub dwa płaty śledzia, w środek włożyć połówkę jajka, posypać go mieloną papryką. Dodatkowo do każdej porcji nałożyć ćwiartki ogórka konserwowego i trochę zeszklonej cebulki.
Smacznego.