Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie tradycyjny przepis, z nieznacznymi modyfikacjami.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 777
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425039
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 777
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425039
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Składniki
Śledzie zalać wodą, moczyć przez ok. 12 godzin. Jajka ugotować na twardo, podzielić na połówki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie z oliwek, wystudzić. Ogórki podzielić na ćwiartki. Na talerze nakładać po łyżce sałatki jarzynowej (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-salatka-jarzynowa-z-labadkiem,103745.htm, z tym, że do śledzi po japońsku robię sałatkę bez jajek). Na sałatce układać jeden lub dwa płaty śledzia, w środek włożyć połówkę jajka, posypać go mieloną papryką. Dodatkowo do każdej porcji nałożyć ćwiartki ogórka konserwowego i trochę zeszklonej cebulki.
Smacznego.