Do góry

Śniadania Przepis na:

Śledzie po japońsku

Śledzie po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48467

Dodano:

Odsłon: 9833

W zasadzie tradycyjny przepis, z nieznacznymi modyfikacjami.

Składniki

  • śledzie solone 12 szt
  • cebula 1 szt
  • jajka 6 szt
  • ogórki konserwowe 2- 3 szt
  • mielona czerwona papryka
  • sałatka jarzynowa
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie zalać wodą, moczyć przez ok. 12 godzin. Jajka ugotować na twardo, podzielić na połówki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie z oliwek, wystudzić. Ogórki podzielić na ćwiartki.
    Na talerze nakładać po łyżce sałatki jarzynowej (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-salatka-jarzynowa-z-labadkiem,103745.htm, z tym, że do śledzi po japońsku robię sałatkę bez jajek).
    Na sałatce układać jeden lub dwa płaty śledzia, w środek włożyć połówkę jajka, posypać go mieloną papryką. Dodatkowo do każdej porcji nałożyć ćwiartki ogórka konserwowego i trochę zeszklonej cebulki.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 kwietnia 2014 pycha,pycha.....zabieram śledzika do konsumpcji,ale mi narobiłaś smaka....:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń