Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, słodkie i pożywne śniadanie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2044
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1714
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2044
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1714
Składniki
Połowę kromek bułki z jednej strony posmaruj konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych. Przykryj resztą kromek, lekko dociśnij.
Jajka wbij do głębokiego talerza, dolej mleko, dosyp cukier waniliowy. Całość roztrzep widelcem na jednolitą masę. Resztę płatków migdałowych wysyp na talerz.
Na patelni stop masło. Przygotowane kromki bułki najpierw zanurzaj w jajku z mlekiem, następnie panieruj w płatkach migdałowych i układaj na rozgrzanym maśle. Na średnim ogniu smaż z obu stron na złoty kolor. Gorące grzanki podawaj polane gotowym sosem wiśniowym. Dobrym dodatkiem jest kulka lodów. W ten sam sposób możesz przygotować grzanki z podeschniętej chałki drożdżowej.