Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, słodkie i pożywne śniadanie.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3497
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2971
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3497
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2971
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Połowę kromek bułki z jednej strony posmaruj konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych. Przykryj resztą kromek, lekko dociśnij.
Jajka wbij do głębokiego talerza, dolej mleko, dosyp cukier waniliowy. Całość roztrzep widelcem na jednolitą masę. Resztę płatków migdałowych wysyp na talerz.
Na patelni stop masło. Przygotowane kromki bułki najpierw zanurzaj w jajku z mlekiem, następnie panieruj w płatkach migdałowych i układaj na rozgrzanym maśle. Na średnim ogniu smaż z obu stron na złoty kolor. Gorące grzanki podawaj polane gotowym sosem wiśniowym. Dobrym dodatkiem jest kulka lodów. W ten sam sposób możesz przygotować grzanki z podeschniętej chałki drożdżowej.