Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, słodkie i pożywne śniadanie.
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 684
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 129
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 241
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 501
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 684
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 129
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 241
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 501
Składniki
Połowę kromek bułki z jednej strony posmaruj konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych. Przykryj resztą kromek, lekko dociśnij.
Jajka wbij do głębokiego talerza, dolej mleko, dosyp cukier waniliowy. Całość roztrzep widelcem na jednolitą masę. Resztę płatków migdałowych wysyp na talerz.
Na patelni stop masło. Przygotowane kromki bułki najpierw zanurzaj w jajku z mlekiem, następnie panieruj w płatkach migdałowych i układaj na rozgrzanym maśle. Na średnim ogniu smaż z obu stron na złoty kolor. Gorące grzanki podawaj polane gotowym sosem wiśniowym. Dobrym dodatkiem jest kulka lodów. W ten sam sposób możesz przygotować grzanki z podeschniętej chałki drożdżowej.