Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, słodkie i pożywne śniadanie.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1740
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1740
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Składniki
Połowę kromek bułki z jednej strony posmaruj konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych. Przykryj resztą kromek, lekko dociśnij.
Jajka wbij do głębokiego talerza, dolej mleko, dosyp cukier waniliowy. Całość roztrzep widelcem na jednolitą masę. Resztę płatków migdałowych wysyp na talerz.
Na patelni stop masło. Przygotowane kromki bułki najpierw zanurzaj w jajku z mlekiem, następnie panieruj w płatkach migdałowych i układaj na rozgrzanym maśle. Na średnim ogniu smaż z obu stron na złoty kolor. Gorące grzanki podawaj polane gotowym sosem wiśniowym. Dobrym dodatkiem jest kulka lodów. W ten sam sposób możesz przygotować grzanki z podeschniętej chałki drożdżowej.