Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4166
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 661
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17378
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3241
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 209
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4166
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 661
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17378
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3241
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 209
Składniki
Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki.
Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej.
Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu.
Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym.
Szybko podajemy posypane startą skórką z limonki.