Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7676
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258490
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7676
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258490
Składniki
Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki.
Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej.
Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu.
Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym.
Szybko podajemy posypane startą skórką z limonki.