Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 378
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 478
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 378
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 478
Składniki
Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki.
Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej.
Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu.
Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym.
Szybko podajemy posypane startą skórką z limonki.