Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 195
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20181
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 195
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20181
Składniki
Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki.
Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej.
Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu.
Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym.
Szybko podajemy posypane startą skórką z limonki.