Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 357
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104603
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 357
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104603
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Składniki
Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki.
Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej.
Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu.
Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym.
Szybko podajemy posypane startą skórką z limonki.