Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie już pomysł na jutrzejsze śniadanie? Jeżeli nie przedstawiam Wam przepis na pieczoną owsiankę z dodatkiem fig. Jest prosta w przygotowaniu a jej smak powala. Takim daniem urozmaicicie swoje śniadania a na pewno zaskoczycie swoich bliskich! Oprócz tego, że nieziemsko smakuje to na dodatek bajecznie wygląda. A jeżeli Wasze dzieci nie przepadają za owsianką to ta może zmienić ich podeście. Zapraszam
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25116
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25116
Składniki
Na początek musimy zalać nasze płatki owsiane ciepłą wodą tak aby je przykryła. Odstawiamy na 10-15 min. Po tym czasie płatki owsiane mieszamy z mlekiem, kakao oraz miodem/syropem.
Gotową masę przekładamy do kokilek lub naczynia, w którym będziecie mogli zapiec owsiankę w piekarniku. Na górę owsianki układamy pokrojone na ćwiartki figi. Tak przygotowaną owsiankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30-35 minut. Po tym czasie jest już gotowa do spożycia. Idealnie smakuje od razu po upieczeniu ale też można ją spożywać na zimno na drugie śniadanie. Mówiłem, że pieczona owsianka jest prosta! Smacznego!!