Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię proste i szybko przygotowane śniadania. Twaróg w każdej postaci uwielbiam. Dziś przedstawiam bardzo prosty i szybki do zrobienia.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5681
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5659
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5681
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5659
Składniki
Twaróg dokładnie rozcieramy, tak aby było jak najmniej grudek lub miksujemy blenderem. Dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ogórka, paprykę, cebulę. Rzodkiew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy ze śmietaną lub jogurtem, solimy i pieprzymy. Twarożek podajemy koniecznie z dowolną zieleniną, w moim przypadku to była rukola oraz wędliną. Możemy zaakcentować jeszcze pomidorem i jajkiem na twardo. Koniecznie dołóżmy do tego ciemne pieczywo.