Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię proste i szybko przygotowane śniadania. Twaróg w każdej postaci uwielbiam. Dziś przedstawiam bardzo prosty i szybki do zrobienia.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Twaróg dokładnie rozcieramy, tak aby było jak najmniej grudek lub miksujemy blenderem. Dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ogórka, paprykę, cebulę. Rzodkiew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy ze śmietaną lub jogurtem, solimy i pieprzymy. Twarożek podajemy koniecznie z dowolną zieleniną, w moim przypadku to była rukola oraz wędliną. Możemy zaakcentować jeszcze pomidorem i jajkiem na twardo. Koniecznie dołóżmy do tego ciemne pieczywo.