Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię proste i szybko przygotowane śniadania. Twaróg w każdej postaci uwielbiam. Dziś przedstawiam bardzo prosty i szybki do zrobienia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1405
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5909
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18670
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1405
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5909
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18670
Składniki
Twaróg dokładnie rozcieramy, tak aby było jak najmniej grudek lub miksujemy blenderem. Dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ogórka, paprykę, cebulę. Rzodkiew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy ze śmietaną lub jogurtem, solimy i pieprzymy. Twarożek podajemy koniecznie z dowolną zieleniną, w moim przypadku to była rukola oraz wędliną. Możemy zaakcentować jeszcze pomidorem i jajkiem na twardo. Koniecznie dołóżmy do tego ciemne pieczywo.