Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, soczysta, gotowana pierś z kurczaka
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 904
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 904
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
W garnku zagotować wodę ze wszystkimi przyprawami. Wystudzić. Pierś umyć i włożyć do wody z przyprawami, odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Pierś wyciągnąć z zalewy i szczelnie zawinąć w folię aluminiową, a następnie w folię spożywczą, włożyć do woreczka foliowego, sznurkiem związać (żeby nam się woda nie dostała do środka). Pakuneczek włożyć do garnka z wodą, gotować 40 minut. Ugotowaną pierś odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia, nie odwijać. Gdy mięso dobrze wystygnie wyciągamy z folii i wkładamy do lodówki. Smacznego