Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki to ukraińskie i białoruskie placki smażone z białego sera uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Zawierają w większości biały ser, jedynie odrobinę wzbogacony cukrem, choć można także dodać do placków owoce, bakalie czy w wersji wytrawnej – warzywa. To propozycja idealna na śniadanie czy kolację, ale również na szybki obiad. Placuszki są delikatne, miękkie i puszyste, wręcz rozpływają się w ustach. Zawdzięczają to niewielkiemu dodatkowi mąki i jajek. Zakosztuj syrników raz, a już na stałe zagoszczą na twoim stole.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem do uzyskania dość luźnej konsystencji.
Dodaj jajka i mieszaj do połączenia składników.
Wsyp przesianą przez sitko mąkę, a także oba rodzaje cukru. Wszystko dobrze ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość masła. Smaż syrniki na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu, odkładaj placki na papierowy ręcznik, by pozbyć się z nich nadmiaru tłuszczu. Podawaj z bitą śmietaną i owocami lub z miodem i kwaśną śmietaną.