Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni tunezyjskiej..
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11567
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 567
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11567
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 567
Składniki
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Obrane pomidory, paprykę oraz cebulkę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnię, zalewamy 3 łyżkami wody i dusimy około 5-10 minut.
Następnie dodajemy parę łyżek keczupu, sól, pieprz. oregano i gotujemy aż sos się zredukuje. Gdy sos będzie już gęsty, robimy wgłębienia, wbijamy w nie jajka i lekko solimy. Patelnie przykrywamy pokrywą i smażymy jajka w sosie około 4-5 minut aż białka jajek się zetną. Smacznego! :)