Śniadania Przepis na:
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Obrane pomidory, paprykę oraz cebulkę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnię, zalewamy 3 łyżkami wody i dusimy około 5-10 minut.
Następnie dodajemy parę łyżek keczupu, sól, pieprz. oregano i gotujemy aż sos się zredukuje. Gdy sos będzie już gęsty, robimy wgłębienia, wbijamy w nie jajka i lekko solimy. Patelnie przykrywamy pokrywą i smażymy jajka w sosie około 4-5 minut aż białka jajek się zetną.
Smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 04 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Do tego jeszcze trochę mięsiwka i mamy tunezyjski oryginał ;) Pyszne danie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz