Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni tunezyjskiej..
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8273
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 451
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8273
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 451
Składniki
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Obrane pomidory, paprykę oraz cebulkę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnię, zalewamy 3 łyżkami wody i dusimy około 5-10 minut.
Następnie dodajemy parę łyżek keczupu, sól, pieprz. oregano i gotujemy aż sos się zredukuje. Gdy sos będzie już gęsty, robimy wgłębienia, wbijamy w nie jajka i lekko solimy. Patelnie przykrywamy pokrywą i smażymy jajka w sosie około 4-5 minut aż białka jajek się zetną. Smacznego! :)