Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka z kaszą jaglaną, moja wersja bardzo popularnego dania. Pachnąca kurkumą i cebulą kasza, soczyste pomidory, jajka i świeża natka pietruszki super podkręcająca smak. Czy może być coś lepszego na śniadanie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 120
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8693
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 120
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8693
Składniki
Kaszę przelej gorącą wodą. Ugotuj ( 1 porcja kaszy : 2 porcje wody)
Dodaj jajka, posyp je solą. Smaż pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż białka będą ścięte.
Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle. Dodaj kurkumę, zamieszaj. Dodaj ugotowaną kasze, wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj pomidory, sól i pieprz. Smaż przez minutę, następnie posyp wszystko pokrojoną natką.