Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka z kaszą jaglaną, moja wersja bardzo popularnego dania. Pachnąca kurkumą i cebulą kasza, soczyste pomidory, jajka i świeża natka pietruszki super podkręcająca smak. Czy może być coś lepszego na śniadanie.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 842
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 842
Składniki
Kaszę przelej gorącą wodą. Ugotuj ( 1 porcja kaszy : 2 porcje wody)
Dodaj jajka, posyp je solą. Smaż pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż białka będą ścięte.
Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle. Dodaj kurkumę, zamieszaj. Dodaj ugotowaną kasze, wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj pomidory, sól i pieprz. Smaż przez minutę, następnie posyp wszystko pokrojoną natką.