Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka szakszuka. Bardzo często robię ją na śniadanie. W zależności od pory roku zmieniają się dodatki. Aktualnie w sezonie są pomidory soczyste i kurki pachnące. Szybkie, proste śniadanie od którego nie można się oderwać. Szakszukę podaję z chlebem żytnim na zakwasie który sama piekę.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67346
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1819
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67346
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1819
Składniki
Na patelni rozpuszczam połowę masła. Kurki myję, osuszam, i przesmażam na maśle. Doprawiam solą, pieprzem. Przekładam na talerz. Pomidory sparzam, obieram ze skóry, kroję na kawałki. Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na reszcie masła. Dodaję pomidory i dalej przesmażam, mają zostać kawałki pomidora. Dodaję kurki, doprawiam oregano, bazylią, i mieszam. Robię wgłębienia na patelni i wbijam jajka. Smażę aż jajka się zetną. Posypuję natką pietruszki.