Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretne śniadanie lub obiad - rozgrzewające, sycące, pachnące orientalnymi przyprawami.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1728
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2229
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1728
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2229
Składniki
Na oleju przesmażamy pokrojone pomidory, cebulę i paprykę. Po kilku minutach dodajemy soczewicę, przyprawy, sos sojowy i dolewamy około 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając i ewentualnie dodając wody. Soczewica szybko się gotuje - po 15 minutach powinna być już miękka. Jeśli używacie soczewicy z puszki możecie czas gotowania skrócić nawet do 5 minut. Teraz dodajemy koncentrat. Danie powinno być gęste, więc jeśli wody jest za dużo to nie przykrywamy pokrywką i odparowujemy. Kiedy uzyskamy odpowiednią konsystencję robimy 4 wgłębienia i wbijamy do nich jajka. Przykrywamy patelnię pokrywką i trzymamy na ogniu kilka minut, aż białka się zetną. Można jeść samo lub podawać z pieczywem.