Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi są smaczne w każdej wersji choć w większości przepisów występują w wersji obiadowej. Ja polecam je również na śniadanie:). Dziś w towarzystwie jajek i grzanek.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 190
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 290
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 190
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 290
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Smażymy posolone szparagi przez 5-7 minut (do momentu aż zrobią się wiotkie). Ściągamy je z patelni, wbijamy na nią jajka, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy do momentu aż się zetną. Z chleba tostowego robimy grzanki - na grillu elektrycznym lub w tosterze.
Na talerzu układamy liście sałaty. Polewamy je sosem czosnkowym. Na to wykładamy szparagi a na szparagi jajka sadzone. Posypujemy szczypiorkiem. Obok układamy grzanki i pokrojonego w plastry pomidora.