Do góry

Śniadania Przepis na:

Szybki chlebek z majerankiem i oregano

Szybki chlebek z majerankiem i oregano

Autor:

Przepisów i artykułów: 349 Ocena: 8778

Dodano:

Odsłon: 3692

Chlebek bez wyrabiania,pełnoziarnisty i aromatyczny:)

Składniki

  • mąka pszenna pełnoziarnista 1/2 kg
  • Otręby (u mnie pszenne) 100 g
  • Drożdże świeże 50 g
  • Majeranek suszony ok 2 łyżki
  • Oregano suszone ok 2 łyżki
  • Cukier 1 łyżka
  • Sól 1 płaska łyżka
  • Ciepła woda ok 1/2 l
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szybki chlebek z majerankiem i oregano

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce dodając ciepłą wodę i pokruszone drożdże a następnie przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na ok godzinę do wyrośnięcia.

    Po upływie godziny piec chlebek w 200 st ok 60-70 min.( można spr.patyczkiem) Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń