Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki bez drożdży są naprawdę szybko gotowe. Bez długiego zagniatania i czekania, aż ciasto wyrośnie. Mięciutkie, kruche, przepyszne. Ten przepis musicie spróbować.
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę pieprzu i kminku i szybko wymieszać. Dodać jogurt naturalny i oliwę lub olej( u mnie rzepakowy). Zagnieść razem i uformować kulę.
Stolnicę lekko posypać mąką. Ciasto rozwałkować na koło o grubości około 1 cm. Podzielić na 8 trójkątów ( tak jak dzielimy pizzę). Każdy z trójkatów odrobinę rozciągnąć i zwijać od podstawy, formując rogaliki. Końce rogalików pozostają proste, nie zawijamy ich tak jak w prawdziwych rogalach.
Prostokatną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni( termoobieg). Rogaliki położyć na blaszkę i posmarować wodą. Następnie posypać pestkami dyni lub innymi ziarnami. Pestki dyni lekko wcisnąć w ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoto.
Dzisiaj mam dla Was kprzepis na pyszne rogaliki, niezwykle kruche i słodkie....
Odsłon: 12053
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 934
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 364
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 212
Bardzo lubię klasyczną marchewkę z groszkiem, ale wersja z soczystym i słodki...
Odsłon: 962
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego...
Odsłon: 1347
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 934
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 364
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 212
Bardzo lubię klasyczną marchewkę z groszkiem, ale wersja z soczystym i słodki...
Odsłon: 962
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego...
Odsłon: 1347
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę pieprzu i kminku i szybko wymieszać. Dodać jogurt naturalny i oliwę lub olej( u mnie rzepakowy). Zagnieść razem i uformować kulę.
Stolnicę lekko posypać mąką. Ciasto rozwałkować na koło o grubości około 1 cm. Podzielić na 8 trójkątów ( tak jak dzielimy pizzę). Każdy z trójkatów odrobinę rozciągnąć i zwijać od podstawy, formując rogaliki. Końce rogalików pozostają proste, nie zawijamy ich tak jak w prawdziwych rogalach.
Prostokatną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni( termoobieg). Rogaliki położyć na blaszkę i posmarować wodą. Następnie posypać pestkami dyni lub innymi ziarnami. Pestki dyni lekko wcisnąć w ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoto.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Pasta z awokado,jajkiem i ziołami
Śniadania
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Pasta z awokado,jajkiem i ziołami
Awokado?! Zawsze trzymałam dystans do tego owocu,mimo że mój mąż zajadał się...
Odsłon: 27
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Szybkie śniadanko, kolacja albo przekąska
Odsłon: 249