Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie dla naszych pociech.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Składniki
Wykonanie: Hałkę pokroić w grube kromki, namoczyć w mleku, ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym masłem. Następnie obłożyć pokrojonymi w plastry obranymi jabłkami, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, czynność należy powtórzyć. Jajka rozbełtać z pozostałym mlekiem, dodać odrobinę cukru waniliowego. Zalać przygotowany torcik. Zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.