Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie dla naszych pociech.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 959
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 959
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Składniki
Wykonanie: Hałkę pokroić w grube kromki, namoczyć w mleku, ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym masłem. Następnie obłożyć pokrojonymi w plastry obranymi jabłkami, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, czynność należy powtórzyć. Jajka rozbełtać z pozostałym mlekiem, dodać odrobinę cukru waniliowego. Zalać przygotowany torcik. Zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.