Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie dla naszych pociech.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96818
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1918
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5752
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5752
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96818
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1918
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5752
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5752
Składniki
Wykonanie: Hałkę pokroić w grube kromki, namoczyć w mleku, ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym masłem. Następnie obłożyć pokrojonymi w plastry obranymi jabłkami, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, czynność należy powtórzyć. Jajka rozbełtać z pozostałym mlekiem, dodać odrobinę cukru waniliowego. Zalać przygotowany torcik. Zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.