Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie dla naszych pociech.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118775
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8693
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2540
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118775
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8693
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2540
Składniki
Wykonanie: Hałkę pokroić w grube kromki, namoczyć w mleku, ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym masłem. Następnie obłożyć pokrojonymi w plastry obranymi jabłkami, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, czynność należy powtórzyć. Jajka rozbełtać z pozostałym mlekiem, dodać odrobinę cukru waniliowego. Zalać przygotowany torcik. Zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.