Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na weekend.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10132
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9185
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6551
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10132
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9185
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6551
Składniki
Wykonanie: Jaja rozbijamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę- mieszamy , solimy do smaku i smażymy naleśniki. Wykonanie nadzienia: Owoce lekko dusimy widelcem i zasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy na patelnię i rozgrzewamy ją do połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną.