Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na weekend.
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 157
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 199
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 93
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 504
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1274
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 157
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 199
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 93
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 504
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1274
Składniki
Wykonanie: Jaja rozbijamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę- mieszamy , solimy do smaku i smażymy naleśniki. Wykonanie nadzienia: Owoce lekko dusimy widelcem i zasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy na patelnię i rozgrzewamy ją do połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną.