Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na weekend.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Składniki
Wykonanie: Jaja rozbijamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę- mieszamy , solimy do smaku i smażymy naleśniki. Wykonanie nadzienia: Owoce lekko dusimy widelcem i zasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy na patelnię i rozgrzewamy ją do połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną.