Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-08-2024
Tortilla idealna na śniadanie lub w pojemnik do pracy, można ją przygotować dzień wcześniej, a później napakować czym tylko chcemy, doskonała na zimno.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1500
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 281
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1500
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 281
Składniki
Cały serek wiejski blendujemy z dwoma jajkami, solą i ulubionymi przyprawami. Ja dodałam kilka suszonych pomidorów. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką formujemy duży prostokąt i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra dół.
Pieczemy do zarumienienia około 15-20 minut. Po upieczeniu od razu wyciągamy i kładziemy tortillę na blacie papierem do pieczenia do góry. Po wystudzeniu można delikatnie zerwać papier do pieczenia.
Do tortilli dodajemy to na co mamy ochotę, u mnie serek śmietankowy, sałata, Wędlina, kiełki i warzywa. Zawijamy ciasno i zajadamy wysokobiałkowy posiłek