Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-08-2024
Tortilla idealna na śniadanie lub w pojemnik do pracy, można ją przygotować dzień wcześniej, a później napakować czym tylko chcemy, doskonała na zimno.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10341
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10341
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
Cały serek wiejski blendujemy z dwoma jajkami, solą i ulubionymi przyprawami. Ja dodałam kilka suszonych pomidorów. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką formujemy duży prostokąt i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra dół.
Pieczemy do zarumienienia około 15-20 minut. Po upieczeniu od razu wyciągamy i kładziemy tortillę na blacie papierem do pieczenia do góry. Po wystudzeniu można delikatnie zerwać papier do pieczenia.
Do tortilli dodajemy to na co mamy ochotę, u mnie serek śmietankowy, sałata, Wędlina, kiełki i warzywa. Zawijamy ciasno i zajadamy wysokobiałkowy posiłek