Świetny pomysł na przepyszne śniadanie. Częstujcie się kochani, bo super jedzonko serwuję. Polecam spróbować, bo przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a tosty w smaku są rewelacyjne. Poniżej przepis na 4 tosty:
Tosty francuskie z awokado
Składniki
- 8 kromek chleba tostowego
- 6 jajek
- ok. 100 ml mleka
- 1 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 4 plastry szynki dojrzewającej
- sól i pieprz do smaku
- zielenina do ozdoby np. rukola, koperek, szczypiorek, sałata
Składniki
- 8 kromek chleba tostowego
- 6 jajek
- ok. 100 ml mleka
- 1 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 4 plastry szynki dojrzewającej
- sól i pieprz do smaku
- zielenina do ozdoby np. rukola, koperek, szczypiorek, sałata

Etapy przygotowania
W misce widelcem rozgnieść awokado z dodatkiem przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć kromki chleba tostowego. Na 4 z nich nałożyć pastę z awokado i przykryć drugimi kromkami. Na głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kromki obtaczać w jajku z obu stron i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Na osobnej patelni usmażyć 4 jajka sadzone. Tosty przełożyć na talerz, na każdym z nich ułożyć po plastrze szynki dojrzewającej oraz po jajku sadzonym. Na koniec posypać zieleninką i gotowe. Tościki smakują rewelacyjnie, naprawdę polecam :-) Na moim filmiku na Instagramie @gotowaniepomojemu widać dokładnie, jak zrobić te pyszne tosty. SMACZNEGO!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18570
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18570



Składniki
- 8 kromek chleba tostowego
- 6 jajek
- ok. 100 ml mleka
- 1 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 4 plastry szynki dojrzewającej
- sól i pieprz do smaku
- zielenina do ozdoby np. rukola, koperek, szczypiorek, sałata
W misce widelcem rozgnieść awokado z dodatkiem przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć kromki chleba tostowego. Na 4 z nich nałożyć pastę z awokado i przykryć drugimi kromkami. Na głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kromki obtaczać w jajku z obu stron i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Na osobnej patelni usmażyć 4 jajka sadzone. Tosty przełożyć na talerz, na każdym z nich ułożyć po plastrze szynki dojrzewającej oraz po jajku sadzonym. Na koniec posypać zieleninką i gotowe. Tościki smakują rewelacyjnie, naprawdę polecam :-) Na moim filmiku na Instagramie @gotowaniepomojemu widać dokładnie, jak zrobić te pyszne tosty. SMACZNEGO!!!