Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne ciasto z ziołami, oscypkiem i ogórkiem. Ciasto jest lekko chrupkie na zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 271
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 129
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 136
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 71
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 271
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 129
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 136
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 71
Składniki
Blaszka 22 X 8 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana mąką. Mieszamy ze sobą suche składniki : dwa rodzaje mąki, sól, pieprz, chili,proszek do pieczenia. Zioła i czosnek siekamy, oscypka kroimy w drobną kosteczkę, oliwki przecedzamy. 3/4 nieobranych ogórków ścieramy na grubej tarce, resztę kroimy w drobną kostkę, przekładamy na sitko do obcieknięcia. Potem możemy jeszcze lekko wygnieść w ręku. Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Mokre składniki. Jajka lekko ubijamy z chia, dolewamy mleko, oliwę i wszystko dokładnie mieszamy. Do suchych składników dolewamy mokre, mieszamy, dodajemy zioła, oliwki, czosnek, oscypek i na koniec suche ogórki.
Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 190 C około 40 minut.