Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne ciasto z ziołami, oscypkiem i ogórkiem. Ciasto jest lekko chrupkie na zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19681
Składniki
Blaszka 22 X 8 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana mąką. Mieszamy ze sobą suche składniki : dwa rodzaje mąki, sól, pieprz, chili,proszek do pieczenia. Zioła i czosnek siekamy, oscypka kroimy w drobną kosteczkę, oliwki przecedzamy. 3/4 nieobranych ogórków ścieramy na grubej tarce, resztę kroimy w drobną kostkę, przekładamy na sitko do obcieknięcia. Potem możemy jeszcze lekko wygnieść w ręku. Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Mokre składniki. Jajka lekko ubijamy z chia, dolewamy mleko, oliwę i wszystko dokładnie mieszamy. Do suchych składników dolewamy mokre, mieszamy, dodajemy zioła, oliwki, czosnek, oscypek i na koniec suche ogórki.
Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 190 C około 40 minut.