Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab nacierany przyprawami a następnie gotowany w aromatycznej zalewie. Takie mięso jest doskonałe na zimno jako wędlina kanapkowa lub przystawka: plastry zalane galaretą.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Składniki
Schab myjemy, osuszamy, nakłuwamy w kilkunastu miejscach igłą do szaszłyków i nacieramy mieszanką soli i czosnku granulowanego. Owijamy folią i odstawiamy do lodówki na 12 godz. Przygotowujemy zalewę: ząbki czosnku obieramy i przekrawamy na pół, ziarna kolendry i jałowca rozgniatamy nożem i wraz z pozostałymi przyprawami przekładamy do dużego garnka /tak by potem gotować w nim schab/ wlewamy wodę, zagotowujemy. Gotujemy 2-3 min i odstawiamy do wystudzenia.
Schab wycieramy ściereczką z soli i czosnku i wkładamy do wystudzonej zalewy - mięso powinno być całkowicie pod powierzchnią zalewy. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Odstawiamy do wystudzenia. Po 12 godzinach schab w zalewie ponownie zagotowujemy, gotujemy 10 min.i odstawiamy do wystudzenia. Mięso wyjmujemy i osuszamy.