Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bitki pachnące lasem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3731
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2060
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5489
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3731
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2060
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5489
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5521
Składniki
Schab pokroić na kotlety rozbić tłuczkiem(nie zacienko),posolić,popieprzyć i obtoczyć w mące ,usmażyć z obydwu stron i przełożyć do gęsiarki,podlać wodą,wrzucić kostkę rosołową,ziele angielskie i liść laurowy,dusić na wolnym ogniu aż bitki zmiękną.Grzyby rozmrozić(wodę zostawić),cebulę drobno pokroić i zeszklić,dodać pokrojone grzyby razem z wodą pozostałą po rozmrożeniu(jeśli trzeba to dolać jeszcze wody) i dusić na małym ogniu ,gdy grzyby będą już miękie dodać śmietanę wymieszaną z odrobiną wody i łyżką mąki zagotować i doprawić solą i pieprzem.Sos grzybowy wlać do schabu i dusić jeszcze chwilkę razem(w razie potrzeby dolać wody sos powinien przykrywać bitki).Podawac z ziemniakami i sałatka.Życzę smacznego.