Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, wilgotny schab duszony w winie z czosnkiem i rozmarynem.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Schab posolić i popieprzyć, obtoczyć w koprze włoskim i podsmażyć na oliwie z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do naczynia żaroodpornego wlać wino, dodać rozmaryn, liścia laurowe I ząbki czosnku w łupinkach. Przełożyć schab i przykryć. Piec 1-11/4 h.
Odstawić na 10 minut, żeby mięso odpoczęło, następnie przełożyć na półmisek. Przecedzić sos, ząbki czosnku wycisnąć z łupinek i włożyć z powrotem do sosu i następnie zmiksować. Powstały w ten sposób sos jest dość rzadki – można go odparować i ewentualnie doprawić słodką śmietaną.