Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna bo wędzona na drewnie ze śliwy lub wiśni. Bardzo łatwa do wykonania.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Składniki
Mięso z boczkiem umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić a grube paski ( tak, by bez problemu można je było włożyć da maszynki i zmielić). Wszystkie przyprawy (potrzebne do peklowania) dokładnie wymieszać i natrzeć mięso oraz boczek. Odstawić w chłodne miejsce na 48 godzin. Po tym czasie mięso z boczkiem wypłukać pod bieżącą wodą, ułożyć w dużym garnku i zalać świeżą wodą (około 20 litrów) na 6 godzin. Zmielić. Dodać 4 główki czosnku, 5 łyżek majeranku, 4 dag pieprzu ziołowego i 4 dag pieprzu prawdziwego.Dokładnie wymieszać. Nadziewać.Wędzić na drewnie z wiśni lub śliwki przez około 1,5 godziny.