Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna bo wędzona na drewnie ze śliwy lub wiśni. Bardzo łatwa do wykonania.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 85
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 177
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 85
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso z boczkiem umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić a grube paski ( tak, by bez problemu można je było włożyć da maszynki i zmielić). Wszystkie przyprawy (potrzebne do peklowania) dokładnie wymieszać i natrzeć mięso oraz boczek. Odstawić w chłodne miejsce na 48 godzin. Po tym czasie mięso z boczkiem wypłukać pod bieżącą wodą, ułożyć w dużym garnku i zalać świeżą wodą (około 20 litrów) na 6 godzin. Zmielić. Dodać 4 główki czosnku, 5 łyżek majeranku, 4 dag pieprzu ziołowego i 4 dag pieprzu prawdziwego.Dokładnie wymieszać. Nadziewać.Wędzić na drewnie z wiśni lub śliwki przez około 1,5 godziny.