Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielonka w słoikach domowa pyszna bez konserwantów zapraszam po przepis
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 602
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 602
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Mięso Kroje na mniejsze kawałki i miele w maszynce do mięsa na dużych oczkach obieramy dodaje przyprawy wymienione wyżej i wodę ,gdy mamy świeży czosnek przeciskamy przez praskę mięso z przyprawami dokładnie mieszamy .
Gotowe mięso nakładam ususzając do słoików nie do palna i zakręcam wstawiam do pasteryzacji na mokro w garnku daje na dno ścierkę zalewam słoiki zimna woda prawie do zakrętek słoików bo w czasie gotowania woda wyparuje i gotuje na średnim ogniu 1,5 godziny i po wyłączeniu zostawiam w garnku do całkowitego wystudzenia słoików ,
Kolejnego dnia uzupełniam wodę która wyparowała podczas gotowania 1 dnia i gotuje słoiki 1,5 godziny i znowu zostawiam w garnku by całkiem ostygły
Trzeciego dnia również dolewam wody do garnka i gotuje słoiki 1 godzinę i zostawiam do całkowitego ostygnięcia następnie wstawiam do lodówki na cała noc by konserwy stężały ,po tym czasie otwieram słoik i próbuje ,mięso może stać cały rok w chłodnym miejscu smacznego