Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256513
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2974
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256513
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2974
Składniki
Każdy plaster mięsa delikatnie rozbic, posolic, ułożyc na nim pasek papryki, ogórka kiszonego i piórka cebuli. Zawinąc w roladki, spiąc wykałaczkami. Oprószyc mąką, obsmażyc na złoto na oleju.
W rondlu zagotowac 1 l wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem, liściem laurowym (i poszatkowanymi pieczarkami) oraz pokruszonymi suszonymi grybkami.
Do rondla przełożyc zezłocone roladki, dodac maggi, bazylię, dusic na wolnym ogniu.
Pozostałą cebulę zeszklic na maśle razem z czosnkiem, dodac do mięsa i dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami, puree i surówką. Smacznego.