Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy znudzą się tradycyjne schabowe, wtedy wybieram mój przepis na kruchy i przepyszny schab w sosie własnym.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 85
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1345
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 297
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 85
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1345
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 297
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w plastry o grubości ok 1,5 cm. Lekko rozbijamy tłuczkiem z obydwu stron. Następnie obsmażamy aż mięso się "zamknie" i przekładamy do garnka.
Całość zalewamy wodą, wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i majeranek. Gdy zacznie się gotować wrzucamy kostkę bulionową i szczyptę wegety. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięsko zmięknie. Następnie doprawiamy pieprzem. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do wywaru. Mieszamy aż sos zgęstnieje i czekamy aż zacznie się gotować od czasu do czasu mieszając. Wyłączamy ogień. Moja propozycja podania.