Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku pod różnymi postaciami.
termometr kulinarny opcjonalnie
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 329
Przepis od mamy znajomego Ukraińca. Przepisów jest wiele, sałatka jest podobn...
Odsłon: 5393
Dzisiaj przedstawiam sałatkę na różne okazje, bardzo smaczną i bardzo ciekawą...
Odsłon: 2675
Sałatka z tortellini, pomidorkami i pesto to wyjątkowe połączenie włoskich sm...
Odsłon: 372
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 329
Przepis od mamy znajomego Ukraińca. Przepisów jest wiele, sałatka jest podobn...
Odsłon: 5393
Dzisiaj przedstawiam sałatkę na różne okazje, bardzo smaczną i bardzo ciekawą...
Odsłon: 2675
Sałatka z tortellini, pomidorkami i pesto to wyjątkowe połączenie włoskich sm...
Odsłon: 372
Składniki
Boczek wkłada się do osolonej wody w garnku- 1 łyżka soli na każdy litr. Można dodać ziele angielskie i liście laurowe. Wodę się prawie zagotowuje i ścisza ogień, ma nawet nie "pyrkać". Najlepsze dla wieprzowiny jest nie przekroczenie 85C. Po godzinie boczek jest gotowy. Najlepiej jest go jeszcze ostudzić w wywarze. Wywar jest świetną bazą dla żurku, o tym w następnym przepisie.
:)
Smacznego :)