Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ostra hiszpańska kiełbasa chorizo, idealna na kanapki oraz do wielu innych, przeróżnych dań.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso myjemy, czyścimy z błonek, kroimy w kostkę 2 x 1 cm (ja zmieliłem na sitku 12 mm). Boczek pokroić w drobniejszą kostkę 05 x 05 cm (ja zmieliłem na sitku 10 mm.). Mięso i boczek wymieszać, dodać sole, przyprawy, wymieszać wlewając powoli wodę aż mięso zrobi się kleiste. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny.
Farszem napełniamy jelita, skręcając odpowiedniej długości krążki. Kiełbasę wieszamy w przewiewnym miejscu (temp. ok 20-22 st. C.) ja robię nawiew wentylatorem po 30 minut do godziny dziennie, przez 10 dni, następnie umieszczam w lodówce. Gotową kiełbasę przechowywać w lodówce. Smacznego!!!