Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ostra hiszpańska kiełbasa chorizo, idealna na kanapki oraz do wielu innych, przeróżnych dań.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 59
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 74
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 154
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 59
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 74
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 154
Składniki
Mięso myjemy, czyścimy z błonek, kroimy w kostkę 2 x 1 cm (ja zmieliłem na sitku 12 mm). Boczek pokroić w drobniejszą kostkę 05 x 05 cm (ja zmieliłem na sitku 10 mm.). Mięso i boczek wymieszać, dodać sole, przyprawy, wymieszać wlewając powoli wodę aż mięso zrobi się kleiste. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny.
Farszem napełniamy jelita, skręcając odpowiedniej długości krążki. Kiełbasę wieszamy w przewiewnym miejscu (temp. ok 20-22 st. C.) ja robię nawiew wentylatorem po 30 minut do godziny dziennie, przez 10 dni, następnie umieszczam w lodówce. Gotową kiełbasę przechowywać w lodówce. Smacznego!!!