Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z kaszanki do piwa idealna
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44668
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182121
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 268
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44668
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182121
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 268
Składniki
Przepis zaczynamy od wymieszania kaszanki z pokrojoną w kostkę cebulą, całość doprawiając pieprzem, słodką papryką, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Następnie pieczemy w rękawie przez około 20 – 25 minut. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącej wody, po czym kroimy szczypior oraz buraczki w plasterki. Po upieczeniu się kaszanki mieszamy ją ze szczypiorem i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstałą masę przekładamy do foremek i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy naszą kaszankową galaretkę, kroimy w plastry, a następnie bierzemy patyczek do szaszłyków i nabijamy kolejno: buraczany plaster, chrzan, galaretkę, znowu buraczka i całość wykańczamy marynowaną pieczarką. Tak przygotowane szaszłyki podajemy z piwem Belfast, albo jakimkolwiek innym