Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z kaszanki do piwa idealna
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 35
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23470
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 254
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 35
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23470
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 254
Składniki
Przepis zaczynamy od wymieszania kaszanki z pokrojoną w kostkę cebulą, całość doprawiając pieprzem, słodką papryką, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Następnie pieczemy w rękawie przez około 20 – 25 minut. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącej wody, po czym kroimy szczypior oraz buraczki w plasterki. Po upieczeniu się kaszanki mieszamy ją ze szczypiorem i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstałą masę przekładamy do foremek i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy naszą kaszankową galaretkę, kroimy w plastry, a następnie bierzemy patyczek do szaszłyków i nabijamy kolejno: buraczany plaster, chrzan, galaretkę, znowu buraczka i całość wykańczamy marynowaną pieczarką. Tak przygotowane szaszłyki podajemy z piwem Belfast, albo jakimkolwiek innym